Slavlje srpskih rukometaša u Atini (©IHF/Kolektiff)
Slavlje srpskih rukometaša u Atini (©IHF/Kolektiff)

Teodorović blista: Najbolji meč generacije, idemo u Berlin

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.06.23. | 23:14

"Sećam se i Portugalije, pobeda protiv Švedske i Nemačke, ali ovako konstantno svih 60 minuta igrati sa naboljom odbranom protiv ovakvog protivnika. Moram reći da sam oduševljen. Mnogo smo naučili i radili posle poraza od Islanda, rekao je selektor Srbije posle velike pobede nad Egiptom

Posle loše igre protiv Islanda prijao je dan odmora za Orliće. Juniorska rukometna reprezentacije Srbije razbila je Egipat u prvom meču druge faze takmičenja, pa bi trijumf protIv Grčke u ponedeljak (18.45) u Atini sigurno vodio četu Đorđa Teodorovića u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Za igrača utakmice proglašen je Nikola Zečević koji je postigao osam golova, dok su ponovo odličnu partiju pružili Miloš Kos i Mateja Dodić koji su se u listu strelaca upisali sedam puta.

Izabrane vesti

Najbolji akter meča Nikola Zečević prokomentarisao važnu pobedu nad Egiptom.

Odigrali smo baš onako kako smo želeli. Znali smo da će odbrana odlučiti pobednika ovog meča, agresivno smo odigrali u defanzivi i to nam se isplatilo. Česitam svom timu na odličnoj igri, a nagrada koju sam dobio je zasluga cele ekipe i na tome im se dodatno zahvaljujem“, rekao je Zečević i potom se ostvarnuo na meč protiv Grčke.

Na zemlji smo, ova pobeda je već u arhivi i okrećemo se sutrašnjem meču. Znamo za šta se borimo i šta moramo da uradimo da bismo pobedili. Sutra idemo da završimo posao koji smo danas započeli, četvrtfinale je cilj i verujem da ćemo uspeti to i da ostvarimo”, zaključio je kapiten Partizana.

Selektor srpskog nacionalnog tima Đorđe Teodorović poručio je da je ovo najbolja partija od kad je na čelu juniorske selekcije.

U pravo vreme i protiv jakog protivnika pokazali smo svoje pravo lice. Egipat je odlična ekipa protkana kvalitetom i videlo se od početka da moramo sve vreme da igramo na visokom nivou da bismo ostvarili pobedu. Danas smo zaista dobro odigrali, najbolji meč do sada kao selekcija. Sećam se i Portugalije, pobeda protiv Švedske i Nemačke, ali ovako konstantno svih 60 minuta igrati sa naboljom odbranom protiv ovakvog protivnika. Moram reći da sam oduševljen. Mnogo smo naučili i radili posle poraza od Islanda. Normalno je da se mladi igrači ušuškaju i pomalo opuste kada su rezultati dobri, ali kao grupa smo se skupili i radili naporno da pokažemo celoj Srbiji i svetu svoje pravo lice i u najtežem momentu odigrali svoj najbolji meč”, istakao je selektor srpskih nada.

Nema opuštanja u ponedeljak protiv Grčke, jednog od dva domaćina. Heleni i dalje imaju teoretske šanse za plasman, ako Island dobije Egipat.

Moramo da ostanemo hladne glave. igramo protiv domaćina koji apsolutno ima kvalitet na nivou vrhunskih timova sa kojima smo do sada igrali. Island i Egipat igraju pre nas, tako da ćemo saznati rezultat i verujem da pobedom protiv Grčke idemo u najboljih osam selekcija sveta. Nećemo previše da pričamo, fokusirani smo na ono što teba da pokažemo kada izađemo na teren i da ponovimo ovu utakmicu. Poznajemo Grke, gledali smo ih na dosta utakmica, ali svakako nam predstoji još jedna kompletna analiza kako bismo momke pripremili na pravi način. Verujem u ovu ekipu, želimo u Berlin i da beležimo sjajne rezultate za našu voljenu Srbiju“, zaključio je selektor Orlića.



tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeĐorđe Teodorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara